Cuma, Nisan 19Kırklareli Üniversitesi Uygulama Gazetesi

Lüleburgaz’da Bilim ve Kukla Atölyelerine Yoğun İlgi

Kırklareli’nin Lüleburgaz İlçesi Belediyesi’nin Gençlik Parkı’nda düzenlediği Deneysel Bilim Atölyesi ve Kukla Atölyesi’ne çocuklar yoğun ilgi gösteriyor.

Lüleburgaz Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nün başlattığı Deneysel Bilim Atölyesi ile Kukla Atölyesi’ne Lüleburgazlı çocuklar ve aileleri büyük ilgi gösteriyor. Birbirinden farklı her iki atölyede çocuklar eğlenceli anlar geçirirken, çocukların ebeveynleri de miniklere eşlik ediyor. 5-13 yaş arası çocuklara yönelik alanında uzman kişilerce gerçekleştirilen deneysel bilim etkinliklerine üç haftada toplamda binden fazla çocuk katıldı. Gösterilen yoğun ilgi sonucu çocuklar sosyal mesafe ve maske kurallarına uyularak bilim çadırlarına sırayla alındı.

Lüleburgaz Belediyesi’nin yaz ayları başında Gençlik Parkı Yıldız Çocuk Kukla Atölyesi’nde başlattığı Kukla Atölyesi çocukların büyük ilgisiyle karşılaştı. Çocuklar, Erdoğan Anıl Tekin tarafından verilen kukla atölyesinde geri dönüştürülebilir atık malzemelerden kukla yapmayı öğreniyorlar.

Hazırlayan: Dr. Öğr. Üyesi. FATİH SÖĞÜT

Paylaş:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir