Robot Garsonlar İşbaşında!

Japonya’da bir kafe de işe başlayan robotlar ilgi odağı oldu. Hem iş yapıyorlar hem de sohbet ediyorlar.

Gelişmiş teknolojisiyle ve yeni teknolojik ürünleriyle her zaman tüm dünyanın dikkatini üzerine çekmeyi başaran Japonya, yeni çıkarmış oldukları robotlarla yine tüm gözleri üstünde topladı.  Japonya’nın Tokyo kentinde hizmet veren bir kafeterya, Servi ve Pepper adlı robot garsonları ile müşterilerine hem hizmet veriyor hem de sohbet edip eğlendiriyor.

Pepper adlı robot gelen müşterilerin ateşlerini ölçüp maske takmayan müşterileri takmaları için uyarıda bulunuyor.  Bu yeteneklerinin yanı sıra Pepper robotları, müşterilerle kısa sohbet edebiliyor ve masalara gelerek eğlenceli aktiviteler sayesinde müşteriler ile etkileşim kurabiliyor.

Yemek servislerine ise Servi adlı robotlar yapıyorlar. Hazırlanan yemekleri alıp müşterilerin masalarına kadar taşıyabiliyor. Robotların üreticisi SoftBank Robotics, robotların işçi giderlerini azalmasını, çalışanların iş yükünü hafifletmesini ve müşterilerin daha iyi bir hizmet almasını umduklarını belirtti.

Hazırlayan: Büşra KILCI (Basım ve Yayım Teknolojileri 2. Sınıf Öğrencisi)