Cumartesi, Nisan 20Kırklareli Üniversitesi Uygulama Gazetesi

Seyircisiz Derbi Tat Vermedi

Süper Lig tarihinde ilk kez fikstürde 3. Haftada yer alıp, pandemi nedeniyle seyircisiz oynanan maçta Galatasaray ve Fenerbahçe karşı karşıya geldi. 0-0 biten karşılaşmada az gol pozisyon yaşanırken, oynanan oyun tat vermedi. Sık sık fauller nedeniyle kesilen maçta Galatasaray’a 7, Fenerbahçe’ye 4 olmak üzere toplamda 11 sarı kart çıktı.

Galatasaray Yorgun Gözüktü

Ligin ilk iki haftasında oynadığı maçları üç puanla kapatan Galatasaray, Avrupa Ligi ön elemelerindeki iki karşılaşmasını da kayıpsız geçmişti. Son oynadığı Hajduk Split karşılaşmasına rotasyon ağırlıklı bir kadroyla çıkan sarı kırmızılı ekip, derbi maçında önceki maçlara oranla tutuk bir performans sergiledi. Galatasaray, ilk yarıda topa daha çok sahip olup birkaç gol pozisyonuna girerken maçın ikinci yarısında yorgun gözüktü.

Fenerbahçe’de Yeni Transferler Görücüye Çıktı

Ligin ilk maçında deplasmanda Çaykur Rizespor’u 2-1 mağlup eden Fenerbahçe, 2. Hafta’da Süper Lig’in yeni ekibi Hatayspor’la kendi sahasında 0-0 berabere kalmış ve pozisyon bulamadığı maçta eleştiri oklarını üstüne çekmişti. Bu karşılaşmada stoperde yeni transferler Lemos ve Tisserand ilk kez birlikte oynarken, İngiltere Premier Ligi ekiplerinden Aston Villa’dan transfer edilen santrafor oyuncusu Samatta ise karşılaşmanın 66. Dakikasında Thiam’ın yerine dahil oldu.

Bol Faul, Bol Sarı Kart

Pandemi nedeniyle geçtiğimiz sezonun ikinci yarısına ara verilmesinin ardından lig geç bitmişti. Fazla dinlenme şansı bulmadan yeni sezon hazırlıklarına başlayan Süper Lig ekiplerinde teknik ekip ve futbolcularda pozitif Covid19 vakalarına rastlanmıştı. Karşılaşmada pandemi nedeniyle yeterince hazırlık yapılamamasının fiziksel etkileri belirgindi. Bunun yanı sıra ligde ilk kez 3. Haftada oynanan derbide futbolun tat vermemesinin sebepleri arasında iki takımın bol faul yapması nedeniyle oyunun sık sık durması vardı. Karşılaşmada tam 11 sarı kart çıkarken, özellikle ikinci yarıda yorgunluk belirtileri gösteren Galatasaray, oyun üstünlüğünü Fenerbahçe’ye kaptırdı. Fenerbahçe’nin yakaladığı hızlı hücum şanslarında, Galatasaray savunması hızlı top süren Ozan Tufan’ı durdurmakta güçlük çekti. Geniş alanda top sürme şansı bulan Ozan Tufan, Galatasaray savunmasını yıpratırken, görülen 7 sarı kartlarda önemli bir pay sahibi oldu. Maçtan sonra Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim, maçın hakemi Ali Palabıyık’ın sarı kart gösterme konusunda bonkör davrandığını belirtti.

Seyircisiz Maçta Sahaya Meşale Fırlatıldı

Pandemi nedeniyle ilk yarısı tamamen seyircisiz oynanacak olan ligimizde ilk derbi de seyircisiz oynandı. Karşılaşmanın başlarında saha dışından sahaya meşale fırlatıldı. Maçın hakemi Ali Palayabıyık meşalenin saha dışına alınması için karşılaşmayı durdurdu. Seyircisiz oynanan maçta böyle bir şeyin gerçekleşmiş olması akıllarda soru işaretleri yarattı. Maçtan sonra televizyon kanalları ve sosyal platformlara düşen görüntülerde ise bu soru cevabını buldu. Paraşüte bağlanan meşalelerin Türk Telekom Arena’nın etrafındaki yüksek yapılardan fırlatıldığı görüldü.

Derbide Umut Veren Taraf Fenerbahçe’ydi

Hafta arasında futbol otoriteleri ve seyirciler tarafından Galatasaray’ın karşılaşmanın mutlak favorisi olduğu ve maçı farklı kazanacağı iddia edilmişti. Galatasaray topa daha çok sahip olsa da oynadığı tutuk futbolla ve cılız ataklarla tahmincileri şaşırttı. Galatasaray yaptığı ataklarda golcü oyuncu Falcao’yu topla buluşturmayı başaramadı.

Fenerbahçe’de Hatayspor maçının ardından gol pozisyonu bulma sıkıntısı devam ederken, takım savunmasının güven veren görüntüsü dikkat çekti. Geçtiğimiz sezonun ardından neredeyse kadrosunu tamamen değiştiren sarı lacivertlilerde sakatlıklar ve fiziksel yetersizlikler nedeniyle orta saha kurgusu henüz tam anlamıyla oturmazken, yeni transfer Samatta’nın takımla yalnızca birkaç antrenmana çıkması nedeniyle teknik direktör Erol Bulut oyuncuya ilk 11’de yer vermedi.

Çok fazla transfer yapıp fiziksel eksikliklerini tam anlamıyla kapatamayan Fenerbahçe, bu durumuna rağmen özellikle karşılaşmanın ikinci yarısında oyunun kontrolünü ele aldı ve hızlı hücumlarla Galatasaray savunmasını yıprattı. Sarı lacivertlilerin ilk yarıda ceza sahasına çok fazla boş orta yapması yine eleştirildi. İkinci yarı bu huyundan vazgeçen takım, hücum planını değiştirip ayağa pas ve hızlı hücuma dayalı bir futbol oynadı. Sezona mutlak şampiyonluk parolasıyla başlayan Fenerbahçe’nin İkinci yarıda oynadığı futbol, taraftarlara henüz çok başında olduğumuz sezonda taraftara umut vaat etti. Fenerbahçe’de karşılaşmada öne çıkan isim hem savunmada hem hücumda oynadığı futbolla Brezilyalı isim Luiz Gustavo oldu.

İki takım taraftarının da karşılaşmadan umduğunu bulamadığını ve oynanan futbolun oldukça can sıktığı görüldü. Ligin ikinci yarısında Fenerbahçe’nin sahasında oynanacak karşılaşmanın seyircili mi yoksa seyircisiz mi oynanacağı henüz belli olmasa da durum ne olursa olsun daha tatmin edici bir futbolun oynanmasını temenni ediyoruz.

Hazırlayan: Öğr. Gör. MALİK ASLANYÜREK

Paylaş:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir