Çarşamba, Nisan 24Kırklareli Üniversitesi Uygulama Gazetesi

Uluslararası “Toplumsal Kalkınma İçin Dünya Üniversiteler Birliği Zirvesi” Üniversitemiz Ev Sahipliğinde Düzenlendi

Üniversitemizin kurucu üyelerinden olduğu, “Toplumsal Kalkınma için Dünya Üniversiteler Birliği”nin (WUACD) İkinci Zirvesi, 22 Aralık 2020 Salı günü Üniversitemiz ev sahipliğinde Zoom platformu üzerinden çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

Ülkemizin yanı sıra Endonezya, Filipinler, Romanya, Malezya, Avustralya ve Bangladeş olmak üzere dünyanın 7 farklı ülkesinden üniversite temsilcilerinin katıldığı toplantı; Türkiye’nin, Üniversitemizin ve WUACD’ın tanıtım videoları ile başladı. Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR’ün mesajının Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Neziha MUSAOĞLU tarafından katılımcılara sunulmasının ardından, “Covid-19 ile Mücadelede Toplumsal Kalkınma” temasıyla düzenlenen çalıştaya geçildi.

Üniversitemiz Dış İlişkiler Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Neriman HOCAOĞLU BAHADIR tarafından modere edilen çalıştayda ilk sunumu Doç. Dr. Mehmet Fatih ÇÖMLEKÇİ gerçekleştirdi ve katılımcılara Üniversitemizin sosyal sorumluluk ve toplumsal kalkınma ile ilgili projeleri hakkında bilgi verdi. Hemen ardından Airlangga Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Dr. Agus HARIANTO, Endonezya’daki “Gemi Hastaneleri” konulu bir sunum gerçekleştirdi. Üniversitemiz Hukuk Fakültesi Öğretim Görevlisi Osman GÜÇLÜTÜRK ise, pandemi döneminde Kırklareli Üniversitesi’nin çevrimiçi eğitim-öğretim uygulamaları ile ilgili bilgiler paylaştı. Toplantının son sunumu ise Romanya Ovidius Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Denis IBADULA tarafından, “Covid-19 Döneminde Akademik Hayat” başlığı ile gerçekleştirildi. Sunumların ardından tartışma bölümüne geçildi ve pandemi döneminde akademisyenlerin yaşadığı zorluklar, dijital araçların eğitim-öğretim kalitesinin arttırılması bağlamında yarattığı fırsatlar ve pandemi sonrasında yükseköğretim kurumlarının planları gibi ana başlıklarda çeşitli görüşler ifade edildi.

Program sonunda tüm katılımcılar adına Türkiye’nin farklı bölgelerinde dikilen fidanlara ilişkin sertifikalar paylaşıldı. Çalıştayın ardından yine Üniversitemiz ev sahipliğinde WUACD’ın kurucu üyelerinin katılımıyla bir yönetim kurulu toplantısı düzenlendi. Bu toplantıya Airlangga Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mohammed Nasih de katılım sağladı. Birliğin geleceği ve önümüzdeki süreçteki muhtemel faaliyetlerinin masaya yatırıldığı toplantıda Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Neziha MUSAOĞLU birliğin kurumsal yapısının kuvvetlendirilmesine yönelik önerilerini paylaştı.

Hazırlayan: Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi

Paylaş:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir