Perşembe, Mart 28Kırklareli Üniversitesi Uygulama Gazetesi

Kırklareli’nin İlk Kadın Taksi Şoförü İzin Belgesini Aldı

Kırklareli’nin ilk kadın taksi şoförü İlknur Kurttekin, izin belgesini Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu’ndan aldı.

Kırklareli’de ilk kadın taksi şoförü olan İlknur Kurttekin’e izin belgesini veren Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, böyle bir girişimden dolayı mutluluk duyduklarını söyledi. Kadınların bugün daha özgür ve eşit bir şekilde iş hayatında yerlerini aldıklarını belirten Kesimoğlu, “Kadınların istekle, cesaretle biraz da şartları gözettiğimizde yapamaz denilen birçok şeyi yapabileceğine inanıyorum. Eğer toplumu yükseltmek istiyorsak, mutlaka kadınlar sosyal ve iş alanlarında olmalı.  Cumhuriyet değerlerine sahip çıkan çağdaş ve modern Türk kadını fırsat verildiğinde her işi yapabileceğini gösteriyor. İlknur hanımı kutluyor ve tebrik ediyorum. Kırklareli’mizin ilk izin belgesi olan kadın şoförü oldu. İlknur hanımın diğer Kırklarelili kadınlara da örnek olacağına inanıyorum” dedi.

Kesimoğlu, kadın şoför İlknur Kurttekin’e, 18 yaşında Fransız Yatılı Okulu’nu sonrasında Türk Şoförlük ve Mekanik Okulu’nu bitirerek Türkiye’de ilk kadın taksi şoförü izin belgesi alan Muammer Hanım’ın fotoğrafını hediye etti.

Hazırlayan: Dr. Öğr. Üyesi FATİH SÖĞÜT

Paylaş:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir