Türkiye’nin En İtibarlı Meslekleri Bu Raporda Yayınlandı!

Türkiye’de Çalışma Hayatı ve Meslekler Araştırması’na göre Türkiye’de en itibar gören meslek tıp doktorluğu oldu.

Türkiye’de çalışma hayatı, istihdam ve mesleki itibar konularında kapsamlı bir analizi ortaya koyma amacıyla gerçekleştirilen, Türkiye’de Çalışma Hayatı ve Meslekler Araştırması tamamlandı. İstanbul Medeniyet Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Lütfi Sunar tarafından yürütülen araştırma, Toplumsal Yapı Araştırmaları Programı (TYAP) bünyesinde gerçekleştirildi.

Türkiye’de Çalışma Hayatı ve Meslekler Araştırması’nın sonuçlarına göre Türkiye’deki en itibarlı meslek tıp doktorluğu oldu. Tıp doktorluğunu ise sırasıyla hakimlik, üniversite profesörlüğü, pilotluk, büyükelçilik, valilik, diş hekimliği, yüzbaşılık, generallik ve avukatlık izledi.

2020 yılında, 26 ilde, 2711 katılımcıyla yüz yüze olarak yapılan görüşmelerle gerçekleştirilen araştırma, 5 yılda bir yapılmaktadır. 2015 yılında ilki gerçekleştiren Türkiye’de Çalışma Hayatı ve Meslekler Araştırması, Türkiye’de mesleklerin itibarlarına yönelik algıları ölçen ilk ve tek araştırma olma özelliği de taşımaktadır.

Hazırlayan: Öğr. Gör. HALUK KESKİN