Perşembe, Nisan 25Kırklareli Üniversitesi Uygulama Gazetesi

Facebook Yeni Uygulamasını Tanıttı!

Facebook, kendi uygulaması olan Messenger üzerinden birden fazla kişiyle beraber video izlemeye olanak sağlayan Watch Together uygulamasını tanıttı. Peki Watch Together ne işe yarıyor?

Bu yeni güncellemeyle kullanıcılar video sohbet sırasında sekiz kişiye kadar, yazılı sohbet sırasında ise 50 kişiye kadar ortak video izleyebilecekler.

Uygulama Yeni Ama Geç Mi Kalındı?

Hulu, Plex ve Amazon Video  gibi yeni güncellemeleriyle salgına ayak uydururken Facebook geç kaldığı için eleştirilere maruz kalmıştı. Aslında, iki yıl önceki F8 geliştirici konferansında Messenger için birlikte görüntüleme deneyimi geliştirme planlarını duyurmuş ve ürün o zamandan beri geliştirme aşamasındaydı. Netflix’in de mart ayının sonunda farklı hesaplardan ortak içerik izlemeyi mümkün kılan Google Chrome eklentisi Netflix Party’yi tanıttığı düşünüldüğünde Facebook’un biraz tembellik yaptığını söylemek mümkün.

Nasıl Kullanılıyor?

Facebook, başlangıçta bu özelliğin yalnızca iOS ve Android mobil cihazlarda mevcut olduğunu söylüyor. Bu özelliği kullanmak için, kullanıcıların önce bir Messenger video görüşmesi veya Messenger Odası’nda olması gerekiyor. Kullanıcılar Messenger’dan, ekranın altından açılan bir çekmeceden yeni seçeneği belirleyerek birlikte izleme oturumu başlatabilirler. Görünen arayüzden, kullanıcılar birlikte izlemek için göz atabilir veya arama yapabilirler. Facebook İzleme içeriği, “TV ve Filmler”, “İzlenenler” (son izlediğiniz içerikler), “Yüklenenler” (kendi videolarınız) ve “Önerilenler” gibi kategoriler halinde düzenlenmiştir.

Hazırlayan: Dr. Öğr. Üyesi Esra BOZKANAT ÇERGİBOZAN (TechCrunch sitesinden Türkçeleştirilmiştir)

Paylaş:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir