Kırklareli Üniversitesine YKS 2020’de Yoğun İlgi

26 Ağustos 2020 tarihinde Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından açıklanan 2020 YKS tercih sonuçlarına göre, üniversite adayları üniversitemize yoğun ilgi gösterdi.

Kırklareli Üniversitesi bünyesinde, 2020-2021 Eğitim-Öğretim döneminde, toplamda 6.050 öğrenci kontenjanı bulunurken, üniversitemiz akademik birimleri 5.465 öğrenci tarafından tercih edildi. Üniversitemiz akademik birimler bazında; fakültelerde %93,59, meslek yüksekokullarında %87,98 doluluk oranına ulaşıldı.

Fen Edebiyat Fakültesi, Hukuk Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Tıp Fakültesi, Turizm Fakültesi, Uygulamalı Bilimler Fakültesi ve Sağlık Yüksekokulunda %100 doluluk oranına ulaşıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, 2020 YKS tercih sonuçlarının Üniversitemiz adına memnuniyet verici olduğunu ifade etti. Sonuçların, aday öğrencilerimize ve ailelerine hayırlı olmasını dileyerek üniversitemizi tercih eden öğrencilere teşekkür etti.

Hazırlayan: Öğr. Gör. HALUK KESKİN